Our blog

Üzleti portréfotózás 2010

máj 31, 2017   written by admin

üzleti portréfotózás

Üzleti portréfotózásra szakosodtam. 2010-ben már szinte csak üzleti fotósorozatokat készítettem.Egyik kedven fotóm nemrég került elő, ezért gondoltam, hogy most megosztom veled is.

Tovább üzleti portréfotózás itt ›››

Bejelentkezés üzleti portréfotózásra itt ›››

Üzleti portréfotózás stúdióban – fekete portréfotók

már 2, 2017   written by admin

Üzleti portréfotózás

Évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ügyfeleim körében a sötét háttér. Nemrég volt szerencsém ezzel a képanyaggal gazdagítani az üzleti portréfotós portfoilomat. 

 

Nézd meg a portréfotózás többi fotóját is ›››

Bejelentkezés üzleti portréfotózásra itt ›››

MentésMentés

Üzleti portréfotózás kreatívan

feb 11, 2017   written by admin

Üzleti portréfotózás - kreatív portrékAz üzleti portréfotózás szóba kerül, az embereknek elsősorban a menedzserekről, üzletemberekről, cégvezetökrtől és tanácsadókról készült felvételek jutnak ezsükba, vagy az önéletrajz fényképek. Portréfotósként én ide sorolok minden olyan képet, amit üzleti célra használnak fel pl. újságcikk, weboldal, könyvborító, névjegykártya vagy LinkedIn profilkép. Sokan az énmárka építés miatt jönnek el a fotózásra, mások pedig azért, mert személyesebbé akarják tenni a honlapjukat, hírlevelüket stb. 

A mellékelt képanyag 2 fiatal, és roppant tehetséges srácnak készült, akik a SOS Kitchen alapítói. A képanyag megalkotásában és kivitelezéséért köszönet Zoltánnak! Nagy öröm volt ez a munka, nagyon szép emlék marad! :)

Nézd meg portréfotózás többi képét is ›››

Bejelentkezés üzleti portréfotózásra itt ›››

Céges portréfotózás prezentációba

jan 6, 2017   written by admin

Céges portréfotózás prezentációhozA portréfotózásban mindig izgalmas a megrendelőnek és a fotósnak is.  Céges portréfotózás vagy üzleti portréfotózás alkalmával sok bevált klasszikus beéllítás létezik, de előfordul, hogy van lehetőség új dolgokat is kipróbálni.

Szerencsés voltam, mert Gajdos Barna ebbe patner volt. Kiléphettem a megszokott üzleti portréfotók világából és alkothattunk valami újat, valami mást. Barna a fotózást a végén úgy jellemezte: "Érdekes, izgalmas és fárasztó is, de mindenképp megérte."

Még több portréfotót találsz ha ide katintasz »»»

Bejelentkezés üzleti portréfotózásra itt ›››

 

Küzdj meg a céljaidért

már 28, 2016   written by admin

Gabby Douglas filmA FB-on mostanában többször futottam bele ebbe a Müller Péter idézetbe. "Amikor irigyelsz valakit, sohasem az egész életét irigyled, csupán néhány kedvező részletét. 

Megrettennél, ha az egész életedet el kéne cserélni vele."

Majd találkoztam egy remek filmmel, ami Gabby Douglas amerikai tornász bajnoknőről szól és a sikerhez vezető útról. A fenti 2 sor akkor nyert igazi értelmet, amikor megnéztem. 

Mindannyian tudjuk hogy mit szeretnénk: "Sikeres vállalkozást", "Egy szép nagy házat", "Egy jó autót", "Egy jó állást" stb. de jóval kevesebben képesek arra, hogy pontosan meghatározzák a céljaikat: "5 éven belül a legjobb értékesítő akarok lenni a cégben"

És hol kezdődik az igazi siker?

(olvasd tovább…)

Tilos az önéletrajz fotóknál…

feb 28, 2016   written by admin

önéletrajz fotózás

1) Ne szelfizz!

Egész pontosan ne készíts olyan fotót az önéletrajzodhoz, amin látszódik, hogy te készítetted. Mi a szelfi? Amikor kinyújtod a karod, magad felé fordítod a kamerát, mosolyogsz és kattintasz. Mi a baj a szelfivel? Semmi, ha nem látszik a képen hogy saját magad készítetted. Különben vagy esetlen leszel rajta vagy szelfibabának néznek majd. Természetesen vannak kivételek pl. ha a Sugarbird lányok egyike vagy.

2) Ne nyaralós fotót!

Soha nem válassz olyan fotót, ami éppen egy nyaraláson készült. Lehet, hogy egy jól elkapott pillanatot örökít meg, és valóban barátságos, vidám mosollyal nézel a kamerába, de egy szakmai anyaghoz ez sehogy sem passzol. Továbbá kérdéseket vethet fel a munkaadó részéről, pl. miért jelentkezel az asszisztensi állásra, ha olyan jól megy, hogy valamely tengerentúli paradicsomban nyaralsz?

3) Ne és ne alulöltözött vagy kihívó fotót!

A fenti témát tovább boncoljuk, könnyen becsúszhat olyan felvétel, amin finoman fogalmazva nem éppen üzleties a megjelenésed. Tudnod kell, ezek a képek nemkívánatosak egy álláspályázat során. És hogy elmeséljek egy történetet, ami kicsit ide passzol. Évekkel korábban kerestem magamhoz egy fotóasszisztenst. Annak rendje és módja szerint meghirdettem. A kísérőlevelek és az önéletrajzok feldolgozásakor futottam bele egy aktfotóba, ami a cv mellé volt kapcsolva. A kísérőlevélben pedig a hölgy teljes őszinteséggel bevallotta, hogy őt nem csak az asszisztensi munka érdekli, hanem szívesen áll modellt is, ha szükséges. Végül nem ő lett a befutó, és gyorsan töröltem az önéletrajzát és a nevét (nem akarok kellemetlen helyzetet, ha végül összefutok vele a jövőben).

Ennek enyhébb verziója, ha kicsit oldalt fordulva készült rólad a fotó, kitoltt mellekkel, akkor jó pár munkaadónál előnyben leszel, de ők azok, akik ezt keringőre felhívásként értelmezik. Ehhez képest a normális munkáltatóknál meg hátrányban leszel, mert ők meg azt fogják gondolni, hogy a pasifogás fontosabb lesz számodra, mint a munka. A mély dekoltázzsal készült képekről nem is beszélve…

4) Kivágott fotó egy csoportképből

Szintén nem megfelelő fényviszonyok pl. egy buli fényei, nem kifejezetten üzleties megjelenés és nem a szakmai bemutatkozó anyagodhoz illő hangulat miatt mondom, hogy ez tilos! De ami még ennél is fontosabb, hogy könnyen járhatsz úgy, hogy valami ott marad a háttérben, aminek vagy akinek nem kellene. Gondolj csak a “Csókolom, finom volt a kókuszgyolyó” reklámra. Link…

5) Kerüld az egész alakos fotókat!

Elsősorban közeli arcképeket részesítsd előnyben. Kivétel, ha olyan pozícióra jelentkezel, ahol kérik vagy szakmailag elvárják az egész alakos fotókat pl. modell, táncos, stewardess.

Csináld amit szeretsz!

feb 22, 2016   written by admin

Ma reggel futottam bele ebbe az anyagba, ahol késői pályakezdésekről írnak:

 .
Nagyon szeretem, amikor az emberek magukra találnak, és azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek. A munkámból kifolyólag sok vállalkozót, menedzsert fotózok és nem ritkán friss diplomásokkal is összehoz az élet. Rengeteg történetet hallgattam meg, hogy sikerült az unalmas, szürke hétköznapokból továbblépniük és azzal foglalkozni főállásban, amit valóban szeretnek. Elmondhatom, csupa csillogó szemű emberről beszélek. Nincs kevesebb gondjuk, nincs kevesebb munkájuk (sőt, vállalkozóként, cégvezetőként sokszor még több, nagyobb felelőséggel és bukási lehetőséggel), mint bárki másnak a hétköznapi életben, de mégis valahogy boldogabbak. És bizony nem mindig a diploma után sikerül rátalálniuk a valódi hivatásukra. Sokan megjárták már a poklok-poklát, teljes csődközelbe kerültek azért, hogy egy szép napon felálljanak és később rátaláljanak a helyes útra.
 .
A mai napon, tizmilliószoros nap van, amikor úgy tartják, érdemes elkezdeni azt, amit igazán szeretnél. Ha eddig soha nem hittél magadban, ma akkor is egy új nap virradt. Sőt, holnap is az lesz. Rajtad múlik, hogy képes vagy-e megvalósítani mindazt, amit szeretnél. Nézd meg ezt a filmet (ide kattints) és meglátod, hogy sem kor, sem nem, semmi nem akadály, hogy valóban sikeressé válj az életben!